Вујовиќ: Ниту Данска, ниту Франција – Југославија сега би била европски шампион!


Шанса да станеш YouTuber! Приклучи се! ↓↓↓


Легендарниот ракометен тренер Веселин Вујовиќ вели дека поранешна Југославија денес би била една од најсилните репрезентации во светот.

Вујовиќ пред финалето на Европското првенство (ЕП), кое ѝ припадна на Франција, кажа дека Југославија сигурно би била шампион.

„Замислете сега Југославија да играше на првенството. Знаете ли како ќе поминеа Франција и Данска? Како боси по трње“, кажа Вујовиќ.