Дончиќ имал незгода во центарот на Љубљана, но среќата била на негова страна!

Лука Дончиќ веќе некое време е во Словенија, а наскоро планира да се врати во САД. НБА-лигата е прекината поради коронавирусот, па поради тоа Словенецот се врати во татковината и индивидуално ги одржува тренинзите.

Сепак, во центарот на Љубљана деновиве имал мала незгодна, откако го загубил новчаникот во еден трговски центар, но за среќа, сите документи, картички и пари кои ги имал му биле спасени затоа што набрзо некој го пронашол новчаникот и му го вратил.

Дончиќ си го вратил новчаникот, а сигурно и му дал некоја награда на чесниот граѓанин на Љубљана.