Драма во Будимпешта: Пливачка за малку ќе се удаваше – ова не е првпат да се онесвести!

Анита Алварез во финалето на слободната соло програма во средата потона до дното на базенот, по што следеше брза реакција на тренерката на американската селекција.

Алварез се онесвести и падна во базенот за време на натпреварувањето на Светското првенство (СП) во Будимпешта, по што тренераката Андреа Фуентес скокна и ја спаси.

По драмата на Светското првенство во Будимпешта, мајката на Анита даде изјава за медиумите.

„Ова не е првпат Анита да се онесвести. Тоа се случуваше и претходно, но не за време на натпреварување. Веднаш знаев дека нешто лошо се случува, но за среќа брзо реагираше Андреа и ја спаси“, кажа мајката на Алварез.