ФИБА потсети на најубавиот момент во македонската кошарка: Леле луѓе, што направивме?! (ВИДЕО)

ФИБА, без апсолутно никаков повод, потсети на неверојатната тројка на Владо Илиевски во последните секунди од мечот на Европското првенство во 2011 година во Литванија и тоа против домаќинот, кој го урнавме пред нивната публика.

Тоа е дефинитивно најубавиот момент во историјата на македонската кошаркар и еден од најубавите воопшто во македонскиот спорт. Токму таа тројка донесе полуфинале за македонските кошаркари во Литванија.

Секако, сите го паметиме и легендарниот коментар на Владо Илиевски, кој кажа – Леле луѓе, што направивме!?