Хрватите многу зборуваа, но не сме тука да зборуваме туку да играме


Шанса да станеш YouTuber! Приклучи се! ↓↓↓


Рикардо Кварезма беше херој во победата на Португалија, а после славјето во Ленс изјави:

“Хрватските фудбалери пред натпреварот премногу зборуваа, а не сме тука да зборуваме туку да играме”- изјави Кварезма.

Иако Хрватска беше подобра, голот на Кварезмеа се покажа како клучен во натпреварот кој неутралните гледачите го оценија како еден од најдосадните, не само на ова ЕП.

Натпреварот помеѓу Хрватска и Португалија е прв на големите натпреварувања уште од 1980 година во кој 90 минути немаше шут во рамките на голот.