Јакимовски со 11 поени му помогна на Вашингтон да слави против Стенфорд 🎥

Младиот македонски кошаркар Андреј Јакимовски учествуваше во неверојатниот натпревар против Стенфорд, кој го доби неговиот тим Вашингтон стејт со 85-76.

Јакимовски играше дури 51 минута во натпреварот, кој имаше три продолженија, а постигна 11 поени, девет асистенции и шест скокови.