Кедев го искачи четвртиот највисок врв во светот


Шанса да станеш YouTuber! Приклучи се! ↓↓↓


Македонскиот алпинист Сашко Кедев оствари уште еден подвиг во својата кариера, односно го искачи врвот Лоце на Хималаите.

Врвот е висок 8.516 метри и е четврти највисок во светот, а следен предизвик на Кедев ќе биде Канченџунга кој е висок 8.586 метри.

Кедев досега има искачено 10 од 14 врвови над 8.000 метри.