Кирјос сакал да се самоубие!


Ќе игра ли Елмас против Баерн Минхен!? ↓↓↓


Австралискиот тенисер со грчко потекло, Ник Кирјос му се заблагодари на Енди Мареј кој му помогнал во борбата против психичките проблеми со кои се соочувал.

Кирјос имал самоубиствени мисли, а дел од времето поминал и во психијатарска болница во Лондон.

„Енди секогаш ми даваше поддршка. Кога се вратив на турнирите, виде дека треба да работи со мене. Подоцна забележа дека сум си ја повредил раката и праша што ми се случило. Беше лошо во тие моменти. мареј се обидуваше да ми даде совет, а јас бев ‘заглавен’. Многу сум му благодарен што ме спаси“, кажа Кирјос.