Одложен е бараж натпреварот меѓу Норвешка и Србија

Полуфиналниот натпревар од натпреварот за пласман на ЕУРО помеѓу Норвешка и Србија, закажан да се одржи на 26 март во Осло, е одложен.

Причината е епидемијата на коронавирус и одлуката ја донесе Владата на Норвешка.

Претходно беше споменато дека натпреварот можеше да се одигра без публика, но тоа не се случи.

„Норвешката влада, поради брзото зголемување на бројот на заразени коронавируси во оваа земја (регистрирани 777, само 148 синоќа), ги забрани сите спортски настани до 15 април, што дефинитивно значи дека Викинзите нема да можат да организираат натпревар со Орлите, дури ни пред празни трибини како пред три дена планирале “, дознава српскиот спортски весник.

Истите медиуми наведуваат дека е можно натпреварот да се игра само во Белград, но тоа е тешко да се очекува во целокупната ситуација.