Продажбата на дресовите во репрезентацијата на Исланд скокна за дури 1800 %


Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


Фудбалерите на Исланд направија одлична работа во дебитанскиот настап на ЕВРО каде што изборија осмина финале каде што ги чека Англија.

Не чуди дека во таа земја зафати еуфорија па така продажбата на дресовите на нивната репрезентација порасна за 1800 %, откри една скандинавска онлајн продавница.

„И пред турнирот имавме очекувања дека добро се продава дресот на Исланд, но ова ги надмина сите наши очекувања“, рече Филип Домагал, директор на онлајн продавницата.

Напродаван дрес е „униформата“ на Германија, додека најмалку баран е дресот на Чешка Република.