Рускиот суд ја осуди американската кошаркарка на девет години затвор, но таа се надева на спас!

Американката Бритни Грајнер е осуден на девет години затвор во Русија поради криумчарење и поседување на дрога.

Судскиот процес заврши вчера, по што немаше дилема дека 31-годишната Американка ќе добие затворска казна поради поседување на масло од канабис.

Обвинителството бараше затворска казна од девет иол години, но таа доби санкција шест месеци помала од очекуваното.

Нејзиното судење почна на први јули, а Грајнер призна дека е виновна и кажа дека имала рецепт од доктор за маслото од канабис, но сепак направила грешка.

Грајнер се надева на размена на затвореници, како што претходно се зборуваше меѓу политичарите, па тоа може да е единствен спас за Американката во моментов.