Три македонски репрезентации ќе настапат на Светското првенство во е-Спорт


Дерби до Дерби! Комплетен фудбалски викенд ↓↓↓


Македонските репрезентации во CS:GO, Dota 2 и eFootball ќе бидат дел од Светското првенство во е-Спорт, кое ќе се одржи во Бали, Индонезија на почетокот на декември.

Првите натпревари за македонските екипи во CS:GO и Dota2 ќе се играат на 6 декември бидејќи двете репрезентации ќе играат директно во финалната фаза поради тоа што „кантеристите“ го добиваат тоа право како европски шампиони, додека „доташите“ претходно го освоија второто место на Европското првенство во е-Спорт.

Репрезентацијата во eFootball ќе почне со дуели од 3 декември за кога е закажан плеј-ин делот од турнирот.

Светското првенство ќе се одржи од 1 до 12 декември, а на истото играчите ќе може да се натпреваруваат во повеќе популарни игри.

Најдобрите коефициенти секогаш може да ги добиете на „Kladenje.mk“.