Ф1 добива две нови трки во календарот за годинава?

Формула 1 годинава поради пандемијата на Ковид-19 би можело да се вози на патеки, на кои не беше планирано такво нешто.

Според медиумите, Ф1  би можел да одржи трки и на патеките во Муџело во Италија, но ќе има и трка во Португалија.

планот на организаторите е првиот циклус од три трки по ред да почне на 30 август во Белгија, а потоа да се вози на Моцна и Муџело.

Веднаш потоа би следел викенд пауза, па три трки нови по ред. Првово Сочи, кој во меѓувреме би го заменил германски Хокенхајм, а потоа во Португалија и Канада.