Иџе го освои шестото место на првата трка во Италија

Македонскиот автомобилист Игор Стефановски Иџе ја освои шестата позиција на првата трка на патеката Имола во Италија.

Иџе се бореше за петтото место до самиот крај, но сепак го освои шестото и може да биде задоволен со пласманот.

Нашиот автомобилист досега собра 60 бодови на шест трки на кои учествуваше во Италија, па утре ќе се натпреварува на трката во Имола од 12.40 часот.