Сајтот на СП тврди дека „дебелкото“ од Конго има – само 89 кг!?

Готие Мвумби Тјери, џинот од Конго, стана ѕвезда на денот на ракометното Свеско првенство (СП), а сцените од тоа како се пробива низ противничката одбрана се хит.

За 11 минути против Аргентина тој постигна четири гола од четири шута, но љубителите на спортот ги интересираше колку килограми има пивотот.

На официјалната страна на клубот во кој настапува пишува дека Готие има висина од 1.92 и тежина од 110 кг, но сајтот на СП тврди дека „дебелкото“ е понизок и послаб, односно има висина од 1.76 и 89 кг.