Судот не дозволи да се продаде „Златната топка“ на Марадона


Шанса да станеш YouTuber! Приклучи се! ↓↓↓


Аукцијата за „Златната топка“ во 1986 година нема да се одржи затоа што судот во Аргентина донесе одлука да не се продава престижанта награда.

Двете ќерки на Марадона се жалеа и тврдеа дека „Златната топка“ е во сопственост на семејството, па не може друг да ја продаде.

Арргентинецот почина во 2020 година, а неговите наследници тврдеа дека наградата е украдена, па сега адвокатот најави дека ќе бара да се одземе трофејот и да се поднесе пријава за кражба.