„Новите пневматици нема да донесат возбудувања на патеката“


Викендов дерби, до дерби - се враќа клубскиот фудбал!↓↓↓Пред почетокот на новата сезона, Луис Хамилтон даде свое мислење за новите пневматици.

Иако управата на Ф1 на овој чекор се одлучи за да ги зголеми преминувањата на трките, сепак Хамилтон има поинакво мислење.

„Не сум сигурен за тоа, според ова досега, многу е незгодно кога сте зад некој автомобил и би можело да биде контрапродуктивно, бидејќи помалку возачите се одлучуваат да преминуваат, освен ако не се сигурни.“

„Некои работи се слични како и претходно, не се баш револуционерни промени како што беа најавени и како што очекував. Да речеме, гумите се тврди од порано, но задоволството е исто какопретходно. Ни останува да се надеваме дека ќе биде подобро.“

Првата трка се вози за ГН на Австралија на 26-ти март.