„Нека и помогне владата на ГН Англија“

0

Легендарниот Дејмон Хил изјави дека Владата треба да и помогне на трката на ГН Англија во Ф1.

Патеката во Силверстоун би можела да престане да биде домаќин на таа трка, а Еклстон исто така кажа дека не се грижи за ГН Англија, туку за Силверстоун.

„Ова е еден од главните спортски настани во годината и се надевам дека Владата ќе го сфати тоа и ќе помогне. Цел свет ја чека тааа трка, бидејќи патеката е посебна, амбиентот е посебен.“

Тој беше претседател на клубот на англиските возачи кога во 2009 година потпиша 17-годишен договор со Ф1. Тој беше и светски шампион во 1995.

Share.